profs in het veld

Onze Profs gaan aan de slag bij diverse bedrijven en sectoren. Binnen elke sector zijn zij in staat de opdrachtgever te verrassen met hun kennis en kunde. Ondersteund met de kennis en kunde van de Denktanks en de communitymember die daar aan deelnemen.

TalentConnect Prof

Mijn doel is dat alle werknemers van FOX ambassadeur van het bedrijf worden!

Roos van der Blom

HR Officer, bij FOX Global Logistics

Lees meer over Roos haar ervaringen

Sinds begin september ben werkzaam als TalentConnect Profs en heb een opdracht bij FOX Global Logistics in de functie HR Officer. FOX Global is een logistieke dienstverlener en verzorgt voor haar klanten de import en export van lucht- en zeevracht, slaan goederen op in de loods, doen de orderpicking en verpakking en verzorgt de distributie en transport. Mijn eerste twee maanden binnen FOX zijn alweer voorbij gevlogen. Ik ben in een drukke periode ingestapt en ik begin nu dag voor dag steeds meer te landen binnen FOX. Momenteel naast de dagelijkse gang van HR werkzaamheden zijn we en willen we ons stap voor stap gaan professionaliseren d.m.v. procesoptimalisatie op het gebied van HR. We zullen bij de basis moeten beginnen en één van de eerste onderwerpen waar we ons op gaan richten is het onboardingsproces.

Nu bestaat het huidige onboardingsproces uit de standaard processen die hiervoor nodig geacht worden. Middels een Denktank die je als TalentConnect Prof kunt activeren in de  TalentConnect Community hebben ik met een aantal studenten, afgestudeerden en ervaren TC Professionals mogelijkheden en oplossingen kunnen bedenken over hoe we met het onboardingsproces de betrokkenheid van nieuwe medewerkers al op dag één kunnen versterken. Met als doel de intrinsieke motivatie aan te wakkeren en de nieuwe medewerkers het gevoel te geven dat ze zich gewaardeerd voelen. Met als  doel dat de nieuwe medewerkers ambassadeurs van de organisatie worden. Tevens zorgt dit ervoor dat het werkgeversmerk van FOX Global positief beïnvloed wordt, hierdoor goede kandidaten aantrekt tijdens het toekomstige werving en selectieproces en het verloop van medewerkers relatief laag blijft. We gaan verder met de creatieve ideeën vanuit de eerste Denktank en zullen in de volgende Denktank dit handen en voeten gaan geven. Ik ben heel benieuwd naar de uitkomst! 

TalentConnect Prof

Door de blinde vlekken in de organisatie weg te nemen heeft men meer tijd voor hun hoofdtaken.

Maarten Husen

Datamigratie en verrijking, bij Poliservice

Lees meer over Hoe Maarten Dit aanpakt
Op dit moment doe ik een opdracht bij een intermediair van een verzekeraar. Hier merkte ik dat medewerkers vaak binnen de comfortzone bleven, hierdoor werd er niet altijd efficiënt gewerkt. Met de denktank is er gediscussieerd over blinde vlekken binnen het werk en hoe deze aangepakt kunnen worden. Het onderwerp ‘positief kritisch denken’ is o.a. hieruit gekomen. Vervolgens is er met de denktank gebrainstormd hoe dit in de praktijk toepasbaar is én terwijl iedereen thuiswerkt.

Mijn huidige opdracht:
Bij mijn huidige opdrachtgever werk ik aan verschillende projecten rondom datamigratie en verrijking. Het opschonen en verrijken van de data zorgt ervoor dat er accurate rapportages gedraaid kunnen worden. Daarnaast heb ik gewerkt aan de implementatie van een robot bij de inkomende post. De robot zorgt ervoor dat alleen nog relevante berichten bij juiste medewerkers terecht komen en andere berichten automatisch worden gearchiveerd. Deze automatisering heeft ertoe geleid dat medewerkers zich meer kunnen concentreren op hun hoofdtaken, het aantal fouten in het proces is gedaald, de documentatie is geüniformeerd en bovenal een hoop tijdsbesparing voor alle afdeling.

TalentConnect Prof

Ik houd mij bezig met het innoveren in werkprocessen en het cultiveren van een omgeving die om kan gaan met veranderingen. 

Chuck de Rond

Hypotheekacceptatie en cultuur, bij Quion

Lees meer over Hoe Chuck Dit aanpakt

Momenteel ben ik werkzaam bij ‘third party servicer’ Quion. Wij zijn de schakel tussen financieel adviseurs en uiteenlopende nationale en internationale financiële organisaties waarvan wij het hypothecair en consumptief krediet beheren. Quion is een stabiele organisatie met goede groeicijfers en degelijke werknemers. Een valkuil voor succesvolle omgeving als dit is dat er weinig verandert en dat verandering stroef verloopt. Mijn uitdaging ligt niet alleen bij innovatief bezig zijn met mogelijke verbeteringen van werkprocessen, maar ook bij het bijdragen aan een cultuur die makkelijk schakelt en een veranderede context positief benaderd.

 

Onlangs is de nieuwe werkfilosofie ‘Samba’ geïntroduceerd waarin de nadruk ligt op service, zelfstandigheid en verantwoordelijkheid. Ik ben enthousiast over dit management idee, maar ik denk dat er in de praktijk bij Quion meer uit gehaald kan worden. Op dit moment denk ik dat er goed is aangepast op het zelfstandig werken (bijvoorbeeld vanuit huis), maar dat er kansen liggen op gebied van flexibiliteit en openheid. Binnenkort zal ik mijn eerste Denktank organiseren met mijn collega’s van Talent Connect. Een gave uitkomst van de denktank lijkt mij om tot concrete ideeën te komen hoe wij de gemiddelde Quion medewerker kunnen enthousiasmeren om binnen hun functie innovatiever te worden, verbinding tot elkaar te zoeken en zo uiteindelijk samen als organisatie voortdurend vooruit te bewegen.